marți, 27 martie 2012

Interviu cu Moise

EXOD 20:1-10 Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte şi a zis: Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei.
(1) Să nu ai alţi dumnezei afară de Mine.

(2) Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc neleguirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc, şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.

(3) Să nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci Domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deşert Numele Lui.

(4) Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. Să lucrezi şase zile şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea s-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o.

(5) Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara, pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău.

(6) Să nu ucizi.

(7) Să nu preacurveşti.

(8) Să nu furi.

(9) Să nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău.

(10) Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tău.


O buna idee pentru a ilustra cele 10 porunci sunt scenetele.Ele sunt preferatele copiilor , si suntem de fiecare data uimiti cat de multe amanunte retin ei prin scenete.
O carte minunata pe care va o recomand cu mare drag si care va asigur ca va va fi de mare folos fiindca e plina de idei se numeste :

IDEI PENTRU LECTII BIBLICE - VT

Prezentati lectiile in moduri creative! 175 de idei pentru lectiile din Vechiul Testament Iata cateva idei usor de folosit pentru: partasiile active… lucru manual… rugaciuni creative… proiecte de slujire… excursii… sugestii muzicale… timp de meditatie… scenete… si multe alte idei preluate din fiecare carte a Vechiului Testament. Indicatiile simple, pas cu pas, va permit sa introduceti aceste idei explozive in orice lectie - intr-un timp foarte scurt, necesitand putina pregatire. Mariti impactul predarii… si faceti adevarurile din Vechiul Testament de neuitat pentru copii… prin Enciclopedia invatatorului: idei pentru lectiile biblice pentru copii. Gasiti pe moment ideea perfecta! Indexurile de la sfarsitul lucrarii va prezinta ideile dupa referinta biblica, tema si stil.

Format 16x22.9 cm,

Cartea cuprinde 216 pagini.


O sceneta minunata inspirata din aceasta carticica se numeste" Interviu cu Moise".

Personajele din sceneta:

-Moise

-reporter

-cameraman (un copil care astfel este implicat in sceneta)

-idoli falsi (la alegere :Mamona si vitelul de aur)

-spectatori (ceilalti copii)

Am fost ca recuzita si cele 2 table cu porunci facute din carton si scrise la imprimata cu un scris ebraic ca sa para cat mai autentic.


SCENARIU:

Reporter: Bine v-am regasit la o noua emisiune intitulata : Cele 10 porunci . Ei bine , nu prea m-am documentat cu privire la acest subiect , insa il avem invitat special in emisiunea noastra pe insusi Moise , care e in cea mai mare masura sa ne lamureasca cu privire la legile care le -am primit fiecare dintre noi de la Dumnezeu .

Moise:Multumesc ca m-ati invitat si ma bucur sa va fiu de ajutor.

Reporter:Iti suntem recunoscatori ca ai venit pana aici la noi , ai avut un drum foarte lung , tocmai de la muntele Sinai .

Moise : E foarte frumos aici .

Reporter: Dar ce tii in maini ?(cele 2 table cu porunci)

Moise :Sunt tablete cu porunci insusi scrise de Dumnezeu.

Reporter :Noi astazi dezbatem prima porunca .

Moise:Dumnezeu a zis :"Sa nu ai alti dumnezei inafara de mine"

Reporter:Ce inseamna asta mai exact?

Moise:Dumnezeu vrea sa I ne inchinam numai Lui.

Reporter: Dar..... cu idolii astia(Mamona si vitelul de aur)?

Moise: Poporul Lui Dumnezeu l-a suparat pe Dumnezeu cand au facut acel vitel de aur si i s-au inchinat lui , iar Mamona -idolul banilor , sunt niste exemple clare de neurmat .

Reporter: Multumim ca ne-ai onorat cu prezenta , sper ca vei mai veni sa ne ajuti si la celelalte emisiuni care au ca subiect si celelalte porunci.

Moise :Cu mare drag.


Cele 2 table cu legi poate fi folosit cu mare succes pentru a face lucru manual cu copiii .

Cartea am procurat -o de pe site-ul Bebe dream.ro , un magazin care e plin de lucruri crestine dedicate copiilor , iar preturile sunt foarte accesibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu